Hond Loopt Op Trap

Zijn trappen slecht voor je hond?

Bij sommige honden en eigenaren dragen binnen- en buitentrappen een berucht label. Maar zijn trappen altijd slecht voor honden en moet uw pup ze niet gebruiken? Deze vraag heeft veel antwoorden; het hangt meestal af van de individuele hond en de omstandigheden eromheen.

Honden met genetische fysiologische problemen

Kleine rassen gebouwd met korte poten en lange stekels, zoals de teckel en bassethond, lopen een groter risico op letsel bij langdurig gebruik van de trap.

Honden met deze fysiologische bouw zijn vatbaar voor het ruptured disk-syndroom of de ziekte van de tussenwervelschijf (IVDD), waarbij zelfs de geringste schok aan hun ruggengraat (zoals degenen die worden opgelopen tijdens het op en af ​​springen van de trap) een pijnlijk letsel kan veroorzaken.

Rassen met langwerpige stekels vinden het ook moeilijk om in evenwicht te blijven bij het afdalen van trappen, wat ook kan leiden tot uitglijden, vallen en ernstig letsel.

Honden met (specifieke) gezondheidsproblemen

Als uw hond plotseling stopt met het gebruik van trappen, kan dit een teken zijn van een gezondheidsprobleem.

Oudere honden ontwikkelen artritis in hun gewrichten, wat het op- en aflopen van de trap pijnlijk kan maken. Heupdysplasie komt veel voor bij veel middelgrote en grote rassen, zoals Golden Retrievers of Duitse Doggen. Deze aandoening wordt gekenmerkt door een misvorming van het kogelgewricht van de heup die na verloop van tijd overmatige erosie van de heupbeenderen van de hond veroorzaakt, wat tot extreme pijn leidt.

Oudere honden

Trappen kunnen om een ​​aantal redenen slecht zijn voor oudere honden. Oudere honden kunnen problemen met het gezichtsvermogen, evenwicht en mobiliteit krijgen als gevolg van artritis of andere gezondheidsproblemen, en moeten ook vaker elimineren. Deze omstandigheden kunnen allemaal leiden tot vallen of verwondingen door binnen- en buitentrappen te moeten navigeren.

Het klimmen in de auto kan voor dergelijke dieren ook gevaarlijk zijn. Door een loopplank voor je hond te gebruiken stapt hij gemakkelijk in de kofferbak.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *