Katten kun je er beter twee in huis nemen dan een?

Over het algemeen genomen zijn onze geliefde huiskatten heel goed in staat om op zichzelf te leven. Toch hebben ze wel degelijk wat gezelschap nodig. Natuurlijk is de aandacht van het baasje of de eigenaar heel belangrijk. Daarnaast moet je ook niet vergeten dat een soortgenoot ook van essentieel belang kan zijn als het gaat om gezelschap. Met een soortgenootje kunnen ze lekker stoeien en spelen en ze leren ook heel veel van elkaar. Het is ook beter voor hun ontwikkeling en het worden zo echte sociale dieren. Bovendien is het meestal zo als je twee katte vriendjes in huis neemt. dat ze dan minder aan je meubels krabben in de, gordijnen gaan hangen en niet steeds met hun nagels jouw enkels of benen grijpen. Ze zijn dan veel meer met elkaar bezig.

Een kat alleen kan wel maar met twee is beter

Stel je je hebt een lieve poes of kater in huis gehaald en je bent zelf heel veel van huis. Dat betekend dat je katte vriend heel wat uren alleen door moet brengen. Op zich kan dat wel want ze kunnen goed op zichzelf leven maar je moet goed begrijpen dat dit niet de ideale situatie is. Je lieve poes of kater heeft gewoon gezelschap nodig. Bovendien kan een kitten of katje dat alleen zit op den duur afwijkend gedrag gaan vertonen. Een goed voorbeeld daarvan is een jong katje dat na een tijdje heel agressief gedrag ging vertonen. Zo erg dat de baasjes uit pure wanhoop hun katje naar een kattenopvang hebben gebracht. Bij de kattenopvang hadden ze het gedragsprobleem van deze kleine kat zo opgelost. Hij miste gewoon het gezelschap van een maatje een soortgenootje. Die vond het katje in de kattenopvang. Het agressieve gedrag was gelijk over, en na een paar maanden heeft het jonge katertje samen met zijn maatje een nieuw baasje gevonden.

Twee jonge katjes uit hetzelfde nest nemen

Wil je een jong kitten in huis nemen, maar ben je er toch van overtuigd dat twee katjes beter is. Haal dan twee katjes uit hetzelfde nest. Het voordeel daarvan is dat de kans heel groot is dat die twee het prima met elkaar kunnen vinden. Haal je uit twee aparte nesten een kitten of katje dan bestaat de kans dat de twee karakters niet goed met elkaar matchen. Het is daarom beter om twee kleine katjes uit een nest te halen.
Een kater of poes alleen en na een aantal jaar er nog een bij nemen
Misschien heb je al een lieve kat in huis. Maar lijkt het je leuk om er als nog een soortgenootje of kameraadje voor hem of haar bij te zoeken. Een leuk idee maar houdt er wel rekening mee dat het niet zonder slag of stoot zal gaan. Het is namelijk zo dat hoe langer het dier in kwestie al alleen leeft hoe moeilijker het word om er een soortgenootje bij te zetten. Het kan wel maar het kost best wat tijd, en je moet ze vooral allebei flink de ruimte geven. Maar dan nog geeft dit geen garantie dat het echt dikke vriendjes gaan worden.

Twee katten is beter als een

Geen een kater of poes is hetzelfde. Elke huiskat heeft weer een ander karakter dat maakt ze ook heel uniek en bijzonder. Er zijn lieve knuffelkatten die het heel goed doen als ze ergens alleen in huis leven. Zonder dat ze verkeerd of afwijkend gedrag gaan vertonen. Toch moet je bij aanschaf even goed nadenken want een poezen en katers zijn echt dieren die gezelschap nodig hebben en dan bedoelen we niet alleen van hun baasjes. Met een soortgenootje een maatje maak je ze nog blijer en het helpt hun nog beter te socialiseren en het is goed voor hun ontwikkeling. Bovendien is het ook gewoon heel leuk om naar twee leuke katte vriendjes te kijken als ze jagertje en prooi aan het spelen zijn of heel lief tegen elkaar in slaap vallen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *