Kat mee in de auto

Je kat meenemen in de auto? Zo doe je dat het best!

Wil je jouw kat meenemen in de auto? Je leest hier hoe je dat het beste kunt aanpakken. Katten zijn vaak bang in de auto. Het is dan ook raadzaam om hier goed mee om te gaan. Katten zijn gehecht aan hun eigen leefgebied en vinden het niet fijn om daar uit gehaald te worden. Ze zijn erg gehecht aan hun leefgebied. Ze voelen zich kwetsbaar wanneer ze daar niet zijn. In tegenstelling tot honden vinden katten het niet leuk om vervoerd te worden. Wanneer je jouw kat wilt meenemen in de auto of bus dan moet je natuurlijk een reismandje kopen om hem in te zetten. Reizen leidt namelijk tot stress bij katten. Omdat ze uit hun eigen leefgebied worden gehaald ervaren ze veel stress. Hierdoor kunnen ze proberen te ontsnappen. Dit doen ze niet omdat ze dit willen. Ze zijn gewoon bang en vluchten impulsief zonder na te denken.

Katten zijn niet zo slim als wij natuurlijk. Ze kunnen daarom schrikken in een nieuwe omgeving en wegrennen om zich te verstoppen. Dat wil je natuurlijk ten alle tijd voorkomen. Waar schrikken katten dan zo van? Ze schrikken vooral van al het lawaai van de mensen. Je dient er rekening mee te houden dat de kat moet plassen. Zorg er dan ook voor dat je de reismand eenvoudig kunt schoonmaken. In de auto moet je ook altijd een kat in de speciale mand doen. Het is heel erg gevaarlijk om met een kat los in de auto te zitten. Dit zou zomaar eens een ongeluk kunnen veroorzaken. Dit wil je natuurlijk ook ten alle tijden zien te voorkomen.

Houdt er rekening mee voor dat een kat gemakkelijk kan ontsnappen uit een openstaande raam bijvoorbeeld. Houdt er rekening mee dat de kat ontspant, neem het risico dan ook niet. Plaats het reismandje op een veilige plek in de auto. Niet in de achterbak want ze willen wel graag licht en zuurstof hebben natuurlijk. Bij voorkeur ergens achterin waar het laag staat tegen de grond zodat de kat het verkeer niet kan zien. Je huisdier zou zomaar eens in paniek kunnen raken wanneer het al die auto’s ziet. Gebruik een veiligheidsgordel indien mogelijk om de kattenmand vast te zetten.

Wanneer je de auto ergens wilt parkeren en de kat wilt achterlaten doe dat dan op een koele plek in de schaduw. Laat een raampje open zodat het zuurstof kan krijgen. Het dier zou kunnen sterven van de warmte, houdt daar dus rekening mee! Wanneer je met de trein reist dan moet je ook zeker een reismandje gebruiken die hiervoor goed geschikt is. Dit zijn speciale manden met open ramen zodat de kat ook naar buiten kan kijken en veel zuurstof heeft. Het dier vindt het niet prettig om in de trein niets te kunnen zien. Door de gehele situatie zal de kat niet snel gaan eten of drinken. De kat zal eerder bezig zijn met de reis dan met eten of drinken op dat moment. Wanneer de reis maar kort duurt hoef je dan ook geen eten mee te nemen. Wanneer de reis langer duurt doe je hier wel goed aan.

Katten kun veel stress ervaren van andere dieren. Een hond kan zeer angstaanjagend zijn voor een kat. Wanneer je een hond tegen komt dan moet je ook zeker oppassen voor de kat. Deze zal impulsief willen vluchten in een boom bijvoorbeeld. Daarom moet je altijd zorgen dat je kat niet kan ontsnappen. Hondenoren zie je ook vaak de laatste tijd. Dit komt omdat hondenoren zeer gewild zijn. Steeds meer mensen kopen de oren. De oren zijn zeer zeker geliefd. Je kat kun je trakteren op snoepjes tijdens de reis. Dat zal deze zeker op prijs stellen! De kat vindt het fijn om een hapje te krijgen tijdens zijn reis. Wanneer je echter gewoon eten meegeeft zul je vaak zien dat ie het niet eet.

Wanneer je op reis gaat let dan in het kort op de volgende factoren: Zorg voor zo min mogelijk stress voor het dier. Hoe minder stress het ervaart hoe beter het met de situatie om zal gaan. Niemand weet beter dan jijzelf hoe je dit moet aanpakken! We wensen je veel succes bij het vervoeren van je kat per auto.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *