trainingsmat voor de hond min

Handig: trainen met een honden trainingsmat

Heb jij al eens van een trainingsmat voor de hond gehoord? Dit is een heel handig voorwerp die iedere dierenliefhebber kan gebruiken om zijn hond op een gemakkelijke manier te trainen.

Je hond trainen op een vriendelijke manier

Springt jouw hond telkens met zijn modderpoten op de bank? Of heb je hem net gewassen en probeert hij zichzelf te drogen aan jouw schone beddengoed? Of heb je gewoon een hekel aan al die hondenharen op jouw bed? Dan is het lastig om je geduld niet te verliezen met je hond. Het mooie aan een honden trainingsmat is, is dat je hond vanzelf leert dat hij ergens niet mag komen, zonder dat jij boos op hem hoeft te worden.

Zo werkt de honden trainingsmat

Je kunt de mat overal neerleggen. Als jouw hond vervolgens op jouw bed springt waar de mat ligt, dan zal de mat een geluid maken. Alleen wanneer jouw hond weer van het bed afspringt, zal het geluid stoppen. Op deze manier leert de hond vanzelf waar hij wel en niet mag komen.

Je kunt een honden trainingsmat overal neerleggen

Of het nou op de bank is, op jouw bed of op de keukentafel. De honden trainingsmat kan overal een plekje vinden. Hij is ook makkelijk te verplaatsen waardoor je jouw hond gemakkelijk kunt leren om niet op verschillende plekken in jouw huis te komen. Heb je de mat eventjes niet nodig? Dan kan je hem gemakkelijk schoonmaken en opbergen.

Je hond leert ook als jij er niet bent

Heb je bijvoorbeeld net het eten op de tafel gezet en moet je snel nog even naar de wc toe? Als je terugkomt dan zie je dat je hond dat lekkere kippenboutje van de tafel heeft gestolen. Je was er niet bij om hem te corrigeren voordat het fout ging. Gelukkig werkt een trainingsmat voor de hond áltijd, ook als jij er niet bent.

Meer tips voor het trainen van je hond

Ben je nu ook enthousiast geworden om je hond goed te trainen? Dan zijn hier nog een aantal extra tips.

Zorg dat je focust op één ding tegelijk

Als je jouw hond wilt gaan trainen, dan kun je natuurlijk niet verwachten dat jouw hond binnen een paar dagen alles geleerd heeft. Het is belangrijk om prioriteiten te stellen bij het trainen van je hond. Wat is voor jou belangrijker? Dat jouw hond niet meer op de bank springt of het eten van de keukentafel haalt? Zorg er eerst voor dat jouw hond heeft geleerd dat hij op één plek niet mag komen, voordat je de andere plek introduceert. Dit houdt het overzichtelijker voor je hond.

Vergeet niet je hond te belonen

Als je merkt dat je hond steeds vaker op de correcte plekken gaat liggen, in plaats van op de plekken waar hij niet mag komen, beloon je hond dan! Je hond vindt het fijn om te weten dat hij het goed doet. Met wat lekkers of eventjes gezellig samen spelen met jou, krijgt jouw hond weer een opkikker en dan zal je zien dat hij het de volgende keer weer graag goed wil doen.

Blijf rustig als het mis gaat

Duurt het toch langer dan verwacht om je hond te trainen, blijf dan rustig. Honden kunnen ook fouten maken en daar kunnen ze ook van leren. Als jij op een lieve en geduldige manier met je hond omgaat, zal je zien dat jouw hond het ook veel leuker vindt om nieuwe dingen te leren. Daardoor zal de training ook weer veel sneller gaan!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *