Honden genoeg beweging

Hoe krijg ik een hond genoeg in beweging wanneer het warm is?

Voor elke huisdier is het belangrijk om zijn dagelijkse beweging te hebben. Of het nu warm, vochtig of koud is buiten. Maar eenvoudig is het niet. Vergeet niet dat honden een vacht dragen ter bescherming van de huid, zoals als wij mensen kleren dagen. Het verschil is dat wij ons lichter kunnen aankleden op zo’n dagen, terwijl zij zich niet kunnen ontdoen van hun dikke of dunne vacht. Maar hoe kan je het best activiteiten doen met jullie trouwe viervoeters bij zo’n warm weer?

Tips voor warme dagen:

1. Verfrissing !

Het heeft geen zin om met hen op een zomerdag heel de dag binnen te vertoeven. Je zal algauw merken dat ze zich gaan vervelen en dan kan het al eens gebeuren dat ze zich zullen bezighouden met (voor jou) minder leuke activiteiten. Dus wij raden aan van toch je hond zijn dagelijkse wandeling te geven en/of met hem te spelen in de tuin (of elders), maar zoek gewoon een manier waarvoor het voor hem aangenamer is.

Zo kan je bv. Heel eenvoudig een (goedkoop) kinderbadje kopen en hem er gedurende dag regelmatig eens laten in baden. Ze zullen er van houden, of het zorgt althans voor de nodige verfrissing. Zijn het meer speelvogels? Dan kan je altijd gebruik maken van je tuinslang en met ze spelen door ze proberen nat te spuiten. Je zal merken dat jullie stakkers dit zeer leuk vinden. En het is een win-win situatie. Ze worden verfrist en jullie beleven samen ook nog een leuk speelmoment.

Buiten het gebruik van water kan je ook met hen gaan wandelen, alleen raden wij dan aan van dit niet te doen tijdens de dag, maar meer in de vooravond. de warmte zal er nog steeds zijn, maar voor hen, en ook voor jullie, is het alleszins aangenamer als de zon al wat onder is dan als ze tijdens de middag op zen hoogst staat.

2.Geen water, kies voor lucht !

Als je niet houd van vochtige spelletjes of je wil je huis proper houden dan kan je nog altijd kiezen voor droge verfrissing. Zo kan je binnen je airconditioning opzetten zodat het zowel voor jullie en jullie viervoeters aangenamer is om in huis te vertoeven. Jammer genoeg kan je geen gebruik maken van airconditioning als jullie je buiten bevinden, of toch wel ? Ja hoor, ook al zorg je voor een wandeling op warme dagen, dan kan je ervoor kiezen misschien eens via het centrum te gaan. En het is voor beiden aangenaam. Hij kan eens rond snuffelen, en hoogstwaarschijnlijk contact maken met andere honden, terwijl jij eens rondkijkt naar de winkeltjes. En wordt het buiten iets te warm, dan zullen er vast wel winkels zijn, waar jullie huisdieren mee binnen mogen, waarvan deze uitgerust zijn met airconditioning.

Nog aan ander alternatief is een Coolkeeper. Dat is een koelingsband voor honden. Het gebruik hiervan is echter niet moeilijk. Het is een band dat gemaakt is uit stof en binnenin zitten allemaal kleine bobbeltjes bestaand uit gel (koelkristallen). Je neemt de band en dompelt deze helemaal onder water. Deze laat je enkele minuten liggen en haalt hem dan weer uit het water. Je zal merken dat de koelkristallen opgezwollen zijn en dus het water goed hebben geabsorbeerd. Nu plaats je de band rond zijn hals en Viola !

3.Toch liever binnen

Is een activiteit buiten, in de warmte, dan toch niets voor u dan kan u er nog altijd voor kiezen om samen met hem een leuke beweging hebt binnenshuis.

Zo kan je “zoek en vind” spelen. Je zorgt ervoor hij even niet in je buurt is om het spelletje voor te bereiden. Je neemt zijn lekkerste knabbeltjes erbij en begin deze overal te verstoppen in huis. Nadat je alles verstopt hebt laat je hem maar rond snuffelen. Je zal er van schrikken hoe sterk de neus van je hond is, want in een mum van tijd zullen de knabbeltjes weg zijn.

Zo, ik hoop dat ik jullie wat tips heb kunnen bijgeven en jullie op de warme, zomerse dagen jullie hond zijn nodige beweging kunnen geven. Geniet van jullie quality-time!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.