Hamster

Het verzorgen van een hamster

Voor een hamster zorgen is heel erg gemakkelijk! Het belangrijkste is dat je het dier goed te eten geeft en voorziet van voldoende aandacht. Zo’n klein diertje houdt er ook van om vertroetelt te worden. Ga daarom ook zo goed mogelijk met het dier om geef het zo goed mogelijk te eten. Dit is erg goed voor het dier en zal bijdragen aan een goede gezondheid. Behandel deze ook zo goed als mogelijk. Natuurlijk zal jij goed voor je huisdier willen gaan zorgen! Knuffel hem ook genoeg zodat hij voldoende aandacht krijgt. Dit dier houdt echt van persoonlijke aandacht. Het is dan ook belangrijk om dit dier goed te verzorgen.

De basis

Maak regelmatig de kooi schoon. Een hamster is een schoon dier wat graag wilt leven in een schone kooi. Zorg er daarom voor dat je de kooi regelmatig schoon maakt. Dit is belangrijk om minimaal één keer per week te doen. Het geven van voldoende eten is van cruciaal belang voor je dier. Geef je huisdier altijd goed en voldoende te eten. Zorg er altijd voor dat je hamster voldoende te eten heeft in zijn kooi. Het verzorgen van je huisdier is erg gemakkelijk. Het is belangrijk om dagelijks zijn kooi een beetje schoon te maken. Je huisdier zal het zeker op prijs stellen. Hij kan je het dan misschien niet vertellen maar het is wel degelijk zo.

Er bestaan veel hamstersoorten. Bij langharige hamstersoorten moet je regelmatig de vacht borstelen. Dit kun je bijvoorbeeld doen met een bevochtigde tandenborstel. Bij kortharige soorten is dit niet nodig. De kooi echt schoonmaken moet één keer per week. Je moet echter wel iedere dag de urineverwijderen. Meestal doen hamsters het in een speciale hoek. Wanneer je de hele kooi gaat schoonmaken kun je deze het best goed wassen. Meestal hoeven deze niet te worden geknipt. Kijk goed of dit bij jou huisdier het geval is. Kijk goed of de nagels van het huisdier goed moeten worden bijgehouden. Dit verscheelt helemaal per huisdier. Belangrijk is om je huisdier zo goed als mogelijk te verzorgen. Hoe beter je dit doet hoe prettiger je huisdier dat zal vinden.

Schoon hok

De meeste dieren houden van een schone leefomgeving. Geef je huisdier dan ook een zo schoon als mogelijk leefomgeving. Deze zal dat zeker op prijs stellen en beter gedrag hierdoor gaan vertonen. Meestal zijn deze dieren heel erg rustig. In de nacht zijn ze actief maar overdag slapen ze het liefst. Het zijn echte nachtdieren. Toch vinden ze het geen probleem om overdag aangehaald te worden. Geef je huisdier dan ook aandacht op het moment dat je maar wilt. Je huisdier zal het altijd leuk vinden om aangehaald te worden. Geef hem dan ook aandacht wanneer jij dat maar wilt. Je kunt dit dus doen op ieder tijdstip van de dag. Wanneer je huisdier echt diep ligt te slapen laat hem dan slapen.

Wanneer deze wel lange nagels heeft moet je ze laten knippen. Bij veel dierenwinkels is dit gratis mogelijk. Het is belangrijk dat dit huisdier voldoende mogelijkheden heeft om te kunnen knagen, klimmen en graven. Dit voorkomt dat ze lange nagels krijgen. De tanden van dit knaagdier blijven zijn ele leven groeien. Het is belangrijk dat ze door het knagen kunnen afslijten. Hard voedsel zoals bijvoorbeeld een wortel zorgen hiervoor. Je kunt ook een knaagsteen aanschaffen. Je kan in sommige dierenwinkels ook takken kopen, speciaal voor het knagende huisdier. Dit alles voorkomt dat ze te lange tanden krijgen! Dit is zeer slecht voor je huisdier als het te lange voortanden heeft. Probeer dit dan ook te voorkomen door voorzorgsmaatregelen te nemen.

1 gedachte over “Het verzorgen van een hamster”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *