goodnature-rattenval

Goodnature Rattenvallen

Er zijn verschillende opties om je (volks)tuin of stal te beschermen. Het belangrijkst is te kijken waar de ratten vandaan komen en wat hun leefgewoonten zijn. Vooral waar ze hun voedsel halen. Ratten zijn namelijk continu op zoek naar voedsel. De vraag is nu wat ze voornamelijk eten, wat zorgt er voor dat ze het daar zo naar hun zin hebben.

Met gif werken is buitenshuis niet verboden. Dit omdat je dan ook andere beestjes kunt vergiftigen. Zoals bijvoorbeeld een vogel of kat die de dode rat eet. De enige optie buiten je huis is om te werken met vallen. Dit kunnen vallen zijn die ze direct doden, of vangkooien waarmee je ze levend vangt om ze elders uit te zetten.

Onderzoek doen naar de beste locatie van je val.

Met de Goodnature detectiekaarten kun je goed onderzoek doen wat de beste locatie is voor een val. Wanneer dit wordt onderzocht zal je meer succes hebben.

Maar wat ook belangrijk is, is dat andere mogelijke favoriete voedingsbronnen worden weggenomen. Denk aan vuilnisbakken bijvoorbeeld, of composthopen waar veel fruitafval op licht.
Dit zijn de bronnen die ratten aantrekken en er ook voor zorgen dat ze blijven en vermenigvuldigen.
Zodra ratten een goede plek hebben waar ze kunnen eten en waarbij ze weten dat ze er niet dood aan gaan zullen ze niet snel op zoek gaan naar een nieuwe plek.

Gebruik het juiste lokaas

Vergelijk het met iemand die altijd koffie drinkt, die zal niet zomaar thee gaan drinken. Tenzij er niets anders voor handen is zal hij op een gegeven moment aan de thee gaan.

Met vallen uitzetten is dat precies zo, de lokstoffen hebben aantrekkingskracht, maar zijn niet direct het voedsel wat de ratten gewend zijn. Het kan dus even duren voordat een rat overgaat op de lokstoffen, maar doet dat eigenlijk alleen maar als zijn favoriete voedsel niet meer beschikbaar is. Als je dat eenmaal voor elkaar hebt, en weet waar ze willen eten dan kun je vallen gaan uitzetten zoals een rattenklem. Maar het nadeel van een normale rattenklem, of rattenvangkooi is dat je die elke dag moet controleren. Eenmaal dichtgeklapt kan hij geen rat meer vangen. Effectiever is om te werken met de Goodnature rattenval. Dit is een automatische val die tot 24 ratten op 1 lading kan doden
En blijft gedurende een half jaar actief. Dus zonder omkijken blijft deze een kun je een half jaar ratten vangen.

Goodnature automatische rattenval de beste optie voor vangen buitenshuis

De goodnature automatische vallen zijn de beste oplossing voor continue controle van het probleem en continu vangsten. De Ratten vallen dood onder de val. Onderzoek en ervaring heeft laten zien dat andere ratten of roofdieren de dode ratten verslepen. Een gewone klem vangt maar een keer en moet dan geleegd worden.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *