Rat als huisdier

Een rat als huisdier

Vaak word gedacht dat het niet mogelijk is om ratten als huisdier te houden, echter is dit wel mogelijk. Ratten zijn namelijk lieve beestjes die erg schattig en knap zijn. Daarnaast zijn deze dieren erg vermakend en kun je veel plezier beleven. Een rat is daarnaast een erg slim wezen en is hierdoor een perfect huisdier voor zowel een kind en een volwassenen. Op het moment dat je er eentje wilt aanschaffen voor bij jouw in huis, heb je de keuze uit veel verschillende soorten. Zo kun je kiezen voor en standaard rat dat meestal word gekozen voor in huis, maar uiteraard kun je ook kiezen voor een bijzonder ras.

Hoeveel van deze dieren ?

Net als met de meeste dieren die je in huis neemt is het belangrijk om te weten hoeveel je er moet nemen. Deze dieren leven dan ook altijd in groepen en daarom is het belangrijk om in ieder geval er altijd toe te nemen. Het beste is eigenlijk als je 34 van deze dieren in huis koopt. Hierdoor zijn ze het gelukkigst. Hierbij is het belangrijk om te kiezen voor zowel mannen als vrouwen zodat er kleine kinderen kunnen ontstaan. Tamme dieren vinden het vaak leuk om met anderen te spelen en kunnen daarnaast erg gehecht worden aan jou. Daarom is het belangrijk om ook voldoende aandacht aan het dier te geven. Door een groep aan te schaffen zul jij ze de mogelijkheid geven om zelf te spelen met elkaar, en daarnaast ook elkaar te vermaken. Dit hoef jij dan niet meer te doen.

De juiste spullen

Zoals bij alle dieren is het belangrijk om de juiste spullen in huis te halen. Ten eerste is het belangrijk dat je een grote kooi koopt zodat het dier voldoende ruimte heeft. Zo zijn deze dieren erg actief in de nacht, en is het belangrijk om hun hierin tegemoet te komen. Zorg ervoor dat er veel verschillende dingen in de kooi staan waar ze mee kunnen spullen. Zo is het leuk om te zorgen voor verschillende niveaus in je kooi zelf, en ook ronde in en uitgangen en verschillende speeltjes vinden deze dieren erg leuk. Ook is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de kooi geventileerd blijft. De urine die deze dieren afgeven heeft namelijk een hoog ammonia gehalte, wat niet altijd even gezond is. Zorg dan ook ervoor dat het glas goed dicht is en zorg ook voor voldoende plaats voor het slapen.

Het eten

Net als bij mensen, is het belangrijk dat deze dieren voldoende voedsel krijgen dat van een goede kwaliteit is. Het beste is eigenlijk om zelf voedsel voor deze dieren te maken door gebruik te maken van verschillende soorten groenten, rijst en havermout. Dit vinden ze dan ook erg lekker. Ratten eten zowel vlees als groenten en zijn daarin vrij makkelijk. Daarnaast houden ze er ook van om vlees te krijgen dat nog wat rauw is, en ook het eten van honden voedsel is helmaal geen probleem. Teveel eiwitten is echter niet goed voor deze dieren. Daarom is het belangrijk om altijd op te letten op wat er in het eten zit.

Een goede zorg

Het eten en drinken dat is geknoeid, moet elke dag schoon gemaakt en vervangen worden. De kooi zelf kun je het beste 1 keer per week vervangen. Hierbij is het belangrijk dat de hele kooi word schoon gemaakt en dat daarnaast ook al het papier word verwijderd. Belangrijk is het om altijd te letten op het gewicht van deze dieren en de algemene gezondheid. Bij twijfel kun je altijd het beste een arts raadplegen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *